Thomas fra Tjøme er Norges beste til å rygge med hestehenger!

27.08.2019

     

VINNEREN: Her står Thomas Kristiansen i midten foran en nye Ford Ranger pickup han skal kjøre det neste halvåret. Sammen med han er Hest360-gründer Märtha Louise og administrerende direktør i Ford Motor Norge, Per Gunnar Berg.

Thomas Kristiansen fra Tjøme i Vestfold ble i går kåret til Norges beste til å rygge med hestehenger. Han vant den store finalen i Hest360FordChallenge som ble avholdt under hestesportens store dag, Norsk Derby på Øvrevoll Galoppbane.

- Med tanke på alle de flinke ryggeekspertene jeg møtte i finalen, er jeg naturligvis kjempefornøyd med å være den som kom raskest gjennom løypa. Det var ekstra morsomt å konkurrere mot både sjefen i Ford og selveste Märtha Louise foran så mange tusen tilskuere, sier den strålende fornøyde vinneren, Thomas Kristiansen.

Med seg fra Øvrevoll fikk han et 6 måneders langt lån av den nye pickupen Ford Ranger og hesteutstyr til en verdi av 10 000 kroner fra Kingsland.

     

ALLE FINALISTENE: Fra venstre: Hest360-gründer Märtha Louise, Ford Motor Norge-sjef Per Gunnar Berg, Anne Lene Øysæd, Hans Christian Valstad, Jeanette Vagle, Rune Samnøy og Thomas Kristiansen. Sittende foran fra venstre er Bjørn Thomas Laagård og Kenneth Hovland.

Perfekt bil til denne bruken

- Jeg har kjørt mye med både hestehenger og alle andre typer hengere så lenge jeg kan huske. Nå blir det kjempegøy å bruke Rangeren til dette. Med planet, kapasiteten og trekkraften den har, er dette en bil som passer perfekt til det meste, sier vinneren.

Hest360 og Ford har siden november i fjor avholdt regionale ryggekonkurranser hvor en stor hestehenger trukket av en Ford Ranger skulle kjøres frem og rygges gjennom ei forhåndsbestemt løype.

I går var det tid for den store finalen. Sammen med Hest360-gründer Märtha Louise og Ford Motor Norge-sjef Per Gunnar Berg kjørte de 7 beste ryggeekspertene gjennom løypa foran et entusiastisk publikum på Øvrevoll.

I konkurransen skulle deltakerne trekke en hestehenger med pickupen Ford Ranger gjennom ei slalåmløype, for så å rygge med hestehengeren tilbake gjennom de samme hindrene.

     

Mârtha Louise: Kjempefornøyd med arrangementet og egen innsats

- Vi er kjempefornøyd med entusiasmen rundt arrangementet og ryggekonkurransen #Hest360FordChallenge. Nivået i dag var imponerende høyt, og vi gratulerer Thomas Kristiansen med seieren. Min egen innsats er jeg også fornøyd med. I dette selskapet hadde jeg imidlertid ingenting å stille opp med, sier Hest360-gründer, Märtha Louise.

Vinnertiden i konkurransen var 35,29 sekunder. Märtha Louise gjennomførte ryggeløypa på 1 minutt og 44 sekunder. Det var en klar ny personlig rekord for henne.

Hun legger til at å rygge fort med hestehenger er noe man kan gjøre i en konkurranse og på et lukket område.

- Når du har hest i hengeren skal du selvsagt ikke gjøre dette. Da må man bremse og gasse forsiktig slik at turen blir behagelig for hesten, sier Märtha Louise

     

Ford Motor Norge sjef: Imponert over nivået til finalistene

Ford Motor Norges administrerende direktør, Per Gunnar Berg er imponert over de 7 finalistene som i stor fart rygget seg mellom kjeglene på gresset på Øvrevoll. Selv brukte han 52,13 sekunder i finalerunden.

- Det å rygge med hestehenger kan være vanskelig nok. Her skal du i tillegg manøvrere deg gjennom ei løype med mange tilskuere på tribunen og gjøre det så fort du kan. Jeg er imponert over innsatsen, spesielt til Thomas, men også fra de seks andre finalistene, sier Berg.


Her er resultatene fra finalen i den store ryggekonkurransen #Hest360FordChallenge:

1. Thomas Kristiansen (Tjøme, Vestfold) 35,29 sek

2. Kenneth Hovland, (Egersund, Rogaland) 38,52 sek

3. Anne Lene Øysæd, (Sandnes, Rogaland) 39,8 sek

4. Rune Samnøy, (Fusa, Hordaland) 40,42 sek

5.Bjørn Thomas Laagård, (Sørreisa, Troms) 46,08 sek

6. Hans Christian Valstad, (Bærum, Akershus) 47,3 sek

7. Jeanette Vagle, (Sandnes, Rogaland) 49,4 sek

     

Kontakt oss i dagKlikk her for andre nyheter

Nyheter

Kampanjer

Vis alle de siste kampanjene

Nyheter

Nyheter og arrangementer