Ford lanserer nytt og forbedret «pollenfilter»

04.06.2020

For å gjøre hverdagen til mange pollenallergikere bedre tilbyr Ford nå et nytt og forbedret filter til flere av sine bilmodeller.

Med Ford micron Air proTect-filteret, som er utviklet av filterspesialistene Freudenberg får du et svært effektivt filter som fanger opp alt fra pollenpartikler til allergener, muggsporer og støvpartikler som kan forårsake alt fra allergiske reaksjoner til sykdom dersom de kommer inn i bilkupeen din.

Bare i Norge anslår LHL Astma og allergi at nærmere en million nordmenn plages av de små pollenpartiklene som spres i lufta.

– For mange sjåfører og passasjerer er pollenallergi en stor utfordring. Med dette rimelige, men svært effektive filteret kan mange Ford-eiere nå gå en lysere vår og sommer i møte. Det holder rett og slett de små partiklene utenfor bilens kupe, sier servicemarkedsdirektør i Ford Motor Norge, Marius Revhaug.

Fanger partikler som er en tusendel av tykkelsen til et hårstrå

Det forbedrede systemet bruker karbon, flere mikrofiberlag og et spesielt aktivt lag med en hemmelig oppskrift som blant annet består av sitronsyre. Dette gir beskyttelse mot bakterier og soppsporer, men også støv og pollen. Det kan fange opp partikler som er så små som 0,05 mikron, som er mindre enn en tusendel av tykkelsen på et menneskelig hårstrå. Filteret fjerner også små virusdråper så raskt som mulig inni kupeen. Dette reduserer risikoen for forurensning og infeksjon.

Filteret kan også uskadeliggjøre virus som svineinfluensa (H1N1) i 99,9 prosent av tilfellene hvor dette kommer i kontakt med det spesielle aktive laget*. Slik situasjonen er nå er det for farlig å teste filteret mot SARS CoV-2, koronaviruset som forårsaker COVID-19, men Freudenberg forventer at det vil oppnå den samme effektiviteten på 99,9 % på dette også.     Infografikk

Kommer til en rekke Ford-modeller

Det nye filteret er nå tilgjengelig hos Ford-forhandlere over hele Norge. Det kan installeres i ventilasjonssystemet til Focus, Kuga, Mondeo, S-MAX og Galaxy.

Kunder som ønsker å få Ford MicronAir proTect-filteret i sin Ford kan også få gjort dette med Fords «No Touch-service». Det sikrer at samtlige kjøretøy som blir levert inn får berøringsflatene desinfisert før de blir returnert og overlevert til kunden etter service og reparasjoner.

Kontakt oss

Nyheter

Kampanjer

Vis alle de siste kampanjene

Nyheter

Nyheter og arrangementer