Ford Performance stiller med Ranger og Ranger Raptor i Dakar Rally

Ford Performance stiller med Ranger og Ranger Raptor i Dakar Rally

15.06.2023

Ford annonserte i dag at en ekstrem racingversjon av Ford Ranger Raptor vil delta i verdens tøffeste og mest berømte offroad-rally, Dakar Rally i 2024.

Siden Ford Performance har stilt opp og vunnet fra Le Mans til Monaco, Daytona til Bathurst og Finke til Ensenada, utvider de nå også sin satsing til en av de aller tøffeste løpene av de alle – det ikoniske Dakar Rally.

Det første steget i den flerårige planen for å konkurrere i Dakar Rally er å fullføre og lære om både kjøretøyutvikling, service og arrangementshåndtering - sammen med de langsiktige partnerne, M-Sport og Neil Woolridge Motorsport (NWM).

– Dakar-rally har vært et mål for oss. Vi undervurderer ikke omfanget av de utfordringene som ligger foran oss, og ønsker først og fremst å lære ved å gjennomføre dette med vår Ranger T1+ og våre to kunnskapsrike partnere. Sammen kan vi få til fantastiske resultater i sanddynene på den arabiske halvøya, sier global direktør for Ford Performance Motorsports, Mark Rushbrook.

Dakar Rally 2024 vil finne sted i Saudi Arabia fra den 5.-19. januar. Der vil Ford stille med en spesialbygd Performance-variant av en Ford Ranger i Rally Raid T1+-klassen.

Skal testes i flere løp før Dakar-debuten

Ford Performance, M-Sport og NWM-teamet, har lagt opp til en rekke utviklingsfaser i løpet av 2023, som blant annet innebærer kontinuerlig testing av Ranger T1. Denne er utviklet på forrige generasjon Ranger med en 3.5-liters EcoBoost-motor. Bilen skal etter planen testes i Spanias Baja España Aragón og Marokkos Rally du Maroc i juli og oktober, før den stiller opp i Dakar Rally neste år.

– Den første gangen vi deltar i Dakar vil det handle mest om å lære hvordan vi skal konkurrere fremover. Samtidig, så deltar vi ikke bare i racing for å vinne. Vi gjør dette også for hele tiden å produsere bedre produkter til kundene våre, sier Rushbrook.

Skal spesialbygge en helt ny Ranger Raptor til Dakar Rally 2025

Ford Performance og M-Sport skal produsere en helt ny, spesialbygd Ranger Raptor til Dakar Rally 2025. Denne skal utvikles og tilpasses løpets T1+ klasseregler.

– Dakar-rallyet er virkelig en av de store høydepunktene innenfor global offroad-racing. Etter å ha oppnådd stor suksess sammen med Ford i FIA WRC ser vi nå virkelig frem til å legge ned like mye energi og innsats for å konkurrere med Ranger i Dakar, sier M-Sports administrerende direktør, Malcolm Wilson.


Nyheter

Kampanjer

Vis alle de siste kampanjene

Nyheter

Nyheter og arrangementer