Nye Ford Fiesta med toppscore i Euro NCAP

06.09.2017

Nye Ford Fiesta har fått toppscore med 5 stjerner i det uavhengige kollisjonstetprogrammet til Euro NCAP.

Nye Ford Fiesta er den teknologisk mest avanserte småbilen i salg i Europa. Bilen har en rekke sikkerhetssystemer som skal forhindre eller redusere konsekvensene av en ulykke både for sjåfør, passasjerer og fotgjengere. Den er blant annet den første Ford-modellen tilgjengelig med den videreutviklede varianten av fotgjengeroppdagelse med nedbremsing - som kan forhindre ulykker også når det er mørkt.

Det uavhengige kollisjonstestprogrammet i Euro NCAP ga nye Fiesta høy poengsum både for beskyttelse av voksne med hele 87% og beskyttelse av barn med 84%. Fiesta fikk den høyeste oppnåelige poengsummen i tester som skal etterligne påkjørsel fra siden. Den scoret også høyt i stolpetesten, hvor det simuleres et sammenstøt med en stolpe, samt ved simulering av frontkollisjon.

Førerassistansesystemer som justerbar hastighetsbegrenser og filskiftevarsler ble også trukket frem som spesielt positivt i Euro NCAPs vurdering.

- De nyeste Euro NCAP sikkerhetsstandardene er strengere enn noensinne, og det legges vekt på teknologier som kan hjelpe sjåføren med å unngå ulykker sier ansvarlig for produktutvikling i Ford Europa, Joe Bakaj.

Avanserte førerassistanseteknologier

De avanserte førerassistanseteknologiene tilgjengelig på nye Fiesta kan - via to kameraer, tre radarer og 12 ultrasoniske sensorer - overvåke 360 grader rundt bilen og opp til 130 meter forover. Teknologiene inkluderer parkeringsassistent med både parallell og vinkelrett parkering, adaptiv cruisekontroll, automatisk nær/fjernlys, blindsonevarsler, varsel om kryssende trafikk, avstandsvarsling, føreroppmerksomhetsovervåkning og trafikkskiltgjenkjenning.

Sterkere karosseri

Karosseriet til nye Fiesta inneholder hele 36% mer borstål som gjør konstruksjonen sterkere, eksempelvis i de øvre delene av bilens B-stolpe. Designet på B-stolpen er også nytt, og designet for mer effektivt å overføre energi fra sammenstøt fra siden inn i takkonstruksjonen.

Videre har dørene trykksensorer som ytterligere styrker sikkerheten for de inni bilen. Ved at sammenstøtet fra siden fanges raskere opp, utløses sikkerhetsutstyret i bilen flere millisekunder raskere.

Helt nye Ford Fiesta er også den første Ford i Europa som kan nyte godt av erfaringer som er hentet inn fra datasimulerte krasjtester. Teknologien forutsier hvordan sikkerhetssystemene, fra kollisjonsputer til karosseri, vil reagere under realistiske forhold og gjør det enklere å optimalisere sikkerhetssystemene.

Ford med 11 modeller med Euro NCAP toppscore

- Ford tilbyr nå hele 11 modeller med 5-stjerners toppscore i Euro NCAP’s kollisjonstestprogram. Disse modellene er B-MAX, Edge, Fiesta, Focus, Galaxy, Kuga, Mondeo, Ranger, S-MAX, Tourneo Courier, 2T Transit og Tourneo Custom sier en stolt markedsdirektør i Ford Motor Norge Geir Haugaard.

Nyheter

Kampanjer

Vis alle de siste kampanjene

Nyheter

Nyheter og arrangementer