Ford inngår samarbeid om sykkeldelingstjeneste

18.09.2017

Ford Tyskland utvider sitt samarbeid med tyske statsbaner - fra å tilby bildelingstjenester - til også å omfatte et tilbud om sykkeldeling.

Allerede neste måned skal hele 3200 FordPass-sykler være tilgjengelig gjennom et datterselskap av tyske statsbaner, Deutsche Bahns «Call a Bike»-konsept. – som leier ut sykler både i Køln og Düsseldorf.

Vil være en total mobilitetsleverandør

Ford Tyskland blir nå den første bilprodusenten i Europa som også tilbyr sykkeldelingstjenester.

- Som en total mobilitetsleverandør vil vi samarbeide om å få til bærekraftige løsninger som kan bidra til å bedre og forenkle mobiliteten for den enkelte, spesielt i byområder. Derfor lanserer vi denne tjenesten sammen med den tyske markedslederen «Call a Bike», sier toppsjefen i Ford Europa, Steven Armstrong.

Det nye samarbeidet ble offentliggjort i forbindelse med den internasjonale bilutstillingen i Frankfurt.

Populært med sykkel og delingstjenester

Kundene vil bruke en FordPass-app for å registrere seg hos firmaet som leier ut syklene. Deretter vil de se hvor den nærmeste tilgjengelige sykkelen befinner seg og betale for bruken på nett.

- Trenden med å bruke sykkel for å bevege seg rundt i våre byer vil bare bli viktigere i årene som kommer. Det samme gjelder delingstjenester. Med det nye tilbudet i Düsseldorf og Køln utvider vi kollektivtilbudet med et miljøvennlig transportmiddel, sier styreformann for Deutsche Bahn Connect, Sylvia Lier.

Vil gjøre transportløsningene i byer mer miljøvennlig og billige i bruk

- Vi er veldig fornøyd med å utvide dette tilbudet med Ford som partner og vil vil sammen utvikle nettverket for sykkelutleie for våre kunder i hele Tyskland, sier Lier.

Ford og Deutsche Bahn Connect har siden 2013 samarbeidet om en bildelingstjeneste i Tyskland.

- Vi lanserte bildelingstjenesten som et ledd i Fords plan om å vokse innen mobilitetstjenester. Dette sykkeldelingsprosjektet er bare nok et ledd i denne strategien. Det gjør oss i stand til å gi byene transportløsninger som både er miljøvennlig og billig i bruk, sier toppsjefen i Ford Tyskland, Wolfgang Kopplin.

Nyheter

Kampanjer

Vis alle de siste kampanjene

Nyheter

Nyheter og arrangementer